Welkom bij DiEM25 Nederland

DiEM25 (Democracy in Europa Movement 2025) is opgericht op 9 februari 2016 in Berlijn. Het is een pan-Europese beweging die zich de tien jaar volgend op de opening zal richten op de democratisering van de Europese Unie. Haar uitgangspunten zijn te vinden in het Manifest waar een complete versie in het Nederlands van bestaat en een samengevatte versie in het Engels.

 

Zie hier in een notedop de doelstellingen op economisch gebied:

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Om een werkelijk participatieve structuur te bevorderen, wordt DiEM25 georganiseerd via lokale “Diem Spontane Collectieven” (DSC). Dit zijn kleine groepen van 5 tot 15 leden, die regelmatig bijeenkomen om beleid en acties te bespreken. Deze DSC’s werken ook samen in regionale en nationale coalities. DiEM25NL is de Nederlandse nationale instantie, die tot doel heeft de meer dan 1200 leden van DiEM25 in Nederland bij elkaar te brengen. Je kan meer informatie vinden over DiEM’s democratische structuur in de Organizing Principles.
Er bestaan op dit moment DSC’s in de volgende Nederlandse steden:
We verwachten een aanzienlijke groei in de loop van 2017.
Nederlandse DiEM25 leden hebben al deelgenomen aan grootschalige acties tegen de voorgestelde CETA en TTIP overeenkomsten, die al op zichzelf schadelijk zouden zijn, maar die tevens, door de manier waarop ze onderhandeld zijn, het diep ondemocratische karakter van de huidige Europese Unie illustreren. We hebben ook bijgedragen aan de formulering van het beleid van DiEM25 inzake transparantie, de hoogste prioriteit in de beoogde EU-hervormingen.
DiEM25NL heeft ook de Diem Citizen University opgezet, waar regelmatig seminars worden georganiseerd over onderwerpen as de ‘groene transitie’, de toekomst van het werk in Europa en de Europese en nationale identiteit.

WORD LID! Meer info voor nieuwe NL DiEMmers vind je hier.

Hieronder vind je onze video waarin DiEM25 leden hun hoop met ons delen: